Je bevindt je hier:
Vrijwilligerswerk: Costa Rica: Werk op een ecologische boerderij

Ecologisch vrijwilligerswerk en boerderijwerk in Costa Rica

Het project

De finca is een ecologische boerderij in een prachtige natuurlijke omgeving op ongeveer anderhalf uur reizen van San Jose. Het dorp La Flor is een kleine gemeenschap in de hooglanden van de centrale vallei in Costa Rica, op ongeveer 1250 meter boven zeeniveau. De boerderij ligt op een stuk grond van 10 hectare. Er is een bos, een botanische en medicinale tuin, dieren (geiten, kippen en paarden) en biologische akkerbouw. De boerderij is opgericht door een organisatie die de band tussen de maatschappij en leefmilieu wil versterken en een bijdage wil leveren aan het onderwijs over het milieu. De boerderij heeft daarvoor verschillende projecten. Zo is er onder andere een eco-retreat, vrijwilligerswerk, Spaanse lessen en meer activiteiten. De lokale bevolking wordt zoveel mogelijk bij de activiteiten betrokken.

Aan de slag!

Als vrijwilliger zul je helpen met het planten, het onderhouden en het oogsten van de gewassen die geteeld worden, zoals groenten, vruchten en kruiden. Er zijn een aantal dieren die verzorgd moeten worden. Ook kun je helpen met het onderwijsprogramma van het project en in de keuken.
De werktijden zijn van 7.30 tot 15.00 van maandag tot en met vrijdag. Mocht je ook Spaanse lessen willen volgen, dan kunnen de werktijden daar op worden aangepast. In het weekend kun je uitstapjes maken.

Wat wordt er van jou verwacht?

Je moet bereid zijn te leven in een boeren gemeenschap en zin hebben om te werken. Je moet niet bang zijn om vies te worden en van aanpakken houden. Er wordt van je verwacht dat je helpt met koken in de keuken van de boerderij. Het gebruik van alcohol en drugs is niet toegestaan op de boerderij, maar in het dorp kun je wel een biertje krijgen. Probeer de Spaanse taal onder de knie te krijgen. Beheersing van een beginnersniveau Spaans is aan te bevelen, maar niet verplicht. Je reis wordt nog leuker als je goed kunt communiceren met de lokale gemeenschap!

Huisvesting

Bij dit project kun je verblijven in een van de cabins van de boerderij. Je deelt deze cabins met de andere vrijwilligers. Er zijn gedurende het hele jaar andere vrijwilligers aanwezig. Het is ook mogelijk om bij een gastgezin te verblijven. Maaltijden zijn bij het project inbegrepen. Er wordt op het project vegetarisch gekookt. Als vrijwilliger wordt er van je verwacht dat je mee helpt met koken. Mocht je een keer vlees willen eten, dan kan dat op eigen kosten in een restaurantje in het dorp.

Meer weten?

Onder de andere tabjes bovenaan vind je meer informatie over dit project en in de linkerkolom vind je meer algemene informatie over Costa Rica. Je kunt aan de rechterkant de infosheet downloaden voor een overzicht van dit project.
Mocht je nog vragen hebben over de mogelijkheden bij dit project, neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens vind je in de rechterkolom.