Je bevindt je hier:
Over Commundo: Duurzaamheid

Duurzaamheid

Een Commundo reis brengt je direct in contact met de lokale bevolking, waardoor je meer begrip krijgt voor elkaars situatie. Het vrijwilligerswerk geeft een extra dimensie en zorgt voor directe hulp, betrokkenheid en een onvergetelijke ervaring. Op deze manier proberen we mensen voor langere tijd, misschien wel voor altijd, bij het land en de problemen te betrekken. Commundo integreert duurzaamheid in alle vrijwilligerswerk reizen op de volgende wijze

  • Commundo werkt samen met lokale NGO`s (non gouvernementele organisaties/goede doelen) die al langer bestaan, maar niet van ons afhankelijk zijn voor hun voortbestaan.
  • Je werkt in een lokaal ontwikkelingsproject waarvoor je je eigen kost en inwoning betaalt. Er wordt altijd met de lokale bevolking samengewerkt en we nemen geen betaald werk van hen weg.
  • De overnachtingen tijdens het vrijwilligerswerk of stage zijn, afhankelijk van het project, bij gastgezinnen, kleine guesthouses en vrijwilligershuizen of in het project zelf. Er wordt dus ook in het vrijwilligersproject zelf gegeten. De lokale economie krijgt hiermee een directe bijdrage en het geld vloeit niet weg naar grote, vaak door buitenlanders gedreven, ondernemingen.
  • Voor excursies of rondreizen maakt Commundo gebruik van de diensten van een lokale kleine reisagent. Dit alles genereert direct inkomsten voor de lokale bevolking.
  • De groepen zijn klein (maximaal 10 personen) en maken gebruik van kleine busjes, boten en andere vervoerssoorten.
  • Onze contactpersonen wonen in het land of kennen het land en de cultuur goed. Zij wijzen de deelnemers op achtergronden, cultuurverschillen en typische zaken die met respect behandeld dienen te worden. De deelnemers gedragen zich met respect naar de lokale bevolking en werken op voet van gelijkwaardigheid.

Greenseat CO2 compensatie

Maak je stoel groen met GreenSeat! Door de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen, dragen vliegreizen bij aan klimaatverandering. Stichting Commundo realiseert zich goed dat de schoonheid van de natuur onderdeel is van een onvergetelijke reis en steunt daarom GreenSeat. Stichting Commundo biedt de klanten de mogelijkheid om bij de boeking aan te geven of men met een groene stoel wilt vliegen. Kiezen voor een GreenSeat is op dit moment de enige manier om concreet verantwoording te nemen voor de schadelijke uitstoot die men met een vliegreis veroorzaakt. Op deze manier draag je bij aan het tegengaan van klimaatverandering en help je de prachtige bestemmingen waar je naar toe vliegt te beschermen! GreenSeat berekent aan de hand van de vluchtgegevens hoeveel uitstoot er door jouw vlucht wordt veroorzaakt. Wanneer je deze vlucht compenseert via GreenSeat, investeer je in duurzame energieprojecten die zorgen voor een reductie van dezelfde hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer. 
Voor meer informatie en een overzicht van alle huidige klimaatprojecten gaat u naar http://greenseat.nl/