Je bevindt je hier:
Over Commundo: In en voor de media

In en voor de media

Commundo verschijnt heel regelmatig in de media.
Neem gerust contact op met Yolande van Wijk (info@commundo.nl) voor achtergrondinformatie, foto/filmmateriaal of oud deelnemers voor interviews.

Flair 2014: Luieren in het zonnetje op Ibiza of Kos? Zo 2013! Voluntourism is de trend

Althans, als we Cherry Pieker moeten geloven. Dit Nederlandse onderzoeksbureau onderzochtwat de behoeften zijn van de vakantieganger en concludeerde dat we steeds vaker op vakantiegaan met een doel. We willen niet alleen een kleurtje krijgen op het strand of luieren op de camping, nee, we willen iets opsteken van onze reis. Leren hoe de lokale bevolking leeft, of de geschiedenis van het land ontdekken. Dé trend voor 2014 heet dan ook `voluntourism`, ofwel je vakantie combineren met vrijwilligerswerk en zoje bijdrage leveren aan de plaatselijke cultuur of natuur. Heel nobel natuurlijk, om je handen uit de mouwen te steken, maar hoe zit het met je vakantiegevoel ?

Falir interviewde Yoki Choo die met Commundo de combi van vrijwilligerswerk en yoga deed in Thailand.

Lees hier het hele artikel>>

Commundo in vergelijking met andere aanbieders van vrijwilligerswerk

Zowel in het ANWB magazine als in het Nederlands Dagblad verschenen artikelen waarin Commundo wordt vergeleken met andere aanbieders van reizen en vrijwilligerswerk.
De voordelen van Commundo zijn duidelijk:

  • breed aanbod
  • hoge kwaliteit
  • veel ervaring
  • zowel individueel als in groepsverband
  • de juiste balans tussen reizen en vrijwilligerswerk
  • goede voorbereiding en begeleiding voorafgaand aan het vrijwilligerswerk

Lees hier het artikel van de ANWB.
Lees hier het artikel uit het Nederlands Dagblad.

Kan ik wat doen ? Esta 2012

Lees hier het artikel waarin verschillende mogelijkheden en aanbieders worden genoemd onder de titel "Kan ik wat doen". In het stukje een ervaring van Claudia van Zanten die deelnam aan de fotografiereis en vrijwilligerswerk deed in Guatemala.
Lees het artikel hier >>

Interview in Plus Magazine september 2010

In het september nummer van Plus Magazine verscheen een mooi interview met vrijwilligster Deborah Bronswijk. Zij ging met Commundo op reis naar Suriname en deelt in dit artikel haar ervaringen. In dit nummer staat Commundo ook in het artikel ‘ Top 7 singlereizen’, op een mooie derde plaats. Lees hier het artikel in Plus Magazine>>

National Geographic maart 2009

In het maart nummer van NG Traveler een interview met de oprichter van Commundo: Yolande van Wijk. In hetzelfde nummer een mooi positief verhaal over Guatemala en Suriname, 2 van onze bestemmingen.
Lees het interview met Yolande van Wijk hier >>