Je bevindt je hier:
Professionals: Professionals

Bewustwording voor professionals en bedrijven

Bij jezelf beginnen maar daar niet eindigen

Commundo Professional biedt professionals de mogelijkheid om hun kennis en ervaring als vrijwilliger in te zetten voor partners van Commundo overzee. Zie hiervoor de vactures onder de landenknoppen Kenia, Sri Lanka en Peru. 

Op zoek naar inspiratie en zelfreflectie? Behoefte aan het ontwikkelen van je persoonlijke leiderschapsstijl in een buitengewone omgeving? Ga mee met onze Inspiratiereis naar Zuid Afrika of Sri Lanka en grijp deze unieke kans om jezelf persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Maar daar blijft het niet bij. Je verbindt je ook met de lokale bevolking en draagt bij aan de ontwikkeling van lokale leiders.

Bedrijven die de ontwikkeling van talent hoog in het vaandel hebben staan en daadwerkelijk invulling willen geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid of een oersterke impuls willen geven aan een meer teamgerichte organisatiestructuur nodigen wij uit om met ons in gesprek te gaan over een leiderschapstraject. De reis is heir onderdeel van een langlopend programma er een goede verankering kan plaatsvinden en een duurzame band kan worden opgebouwd met het nieuwe partnership.

Ook voor jouw vereniging of alumniclub zijn er prachtige programma`s op maat te maken die veel meer voldoening, verdieping en plezier geven dan een gewone training of reis.

Neem voor alle programmas contact op met Yolande van Wijk: yola@commundo.nl; 033-4621233.

Inspiratiereizen: terug naar de bron

Sri Lanka of Zuid Afrika

Wil je samen met een kleine groep mensen op een andere manier op reis? Sta je open voor anderen en durf jij jezelf kwetsbaar op te stellen? Heb je zin om je talenten in te zetten en het avontuur aan te gaan? Gun je jezelf tijd voor inspiratie en genieten? Wil je jouw liefde laten stromen en lekker back to basics?

Dan kan je een motor kopen, yoga gaan doen, de woestijn in trekken maar ook jezelf verbinden met een sociaal project, de lokale bevolking en de natuur op een inspiratiereis naar Zuid Afrika (2016) of Sri Lanka (2016 of 2017). De reis naar Sri Lanka is een vervolg op de prachtige Lof Leadership Journey van januari 2016.

De reizen worden begeleid door ervaren coaches. Minstens zo belangrijk in de (innerlijke) reis die wij gaan maken is de groep. Deel uitmaken van een groep helpt je om situaties te herkennen, je te openen en elkaar te steunen. Mocht je zelf een talent in willen brengen op het gebied van meditatie, yoga, muziek, tekenen, sport dan ben je van harte welkom. De reis is voor vrouwen en mannen, voor "jong en oud", we kunnen zoveel van elkaar leren en genieten.


Leiderschapsreis Zuid-Afrika (bedrijven)

Programma van een half jaar inclusief 12 daagse reis

Deze Leiderschapsreis is voor bedrijven die de ontwikkeling van talent hoog in het vaandel hebben staan en daadwerkelijk invulling willen geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid. Het is een langlopend programma waarin de deelnemers een reis van 12 dagen maken naar Zuid Afrika waarin zij zichzelf diepgaand kennen door hun leiderschap in te zetten voor jonge change makers in Zuid-Afrika en de verbinding aan te gaan met de wilde natuur.

De Leiderschapsreis naar Zuid-Afrika is een samenwerking van Nature At Work en Commundo.

Lees hier meer over deze reis >>

Prachtige ervaringen met deze vorm van persoonlijke- en teamontwikkeling hebben wij op mogen doen met teams van Politie (Sri Lanka) en Migration Match (Guatemala).

MVO programma

Bouwen aan ontwikkeling

Hulp in de vorm van mensen en munten: daar draait het om in dit programma. Uw bedrijfsteam steekt minimaal één week de handen uit de mouwen in een ontwikkelingsproject en werkt samen met de lokale bevolking aan een zichtbaar resultaat. Daarbij kunt u denken aan het opbouwen of opknappen van een dorpshuis of een school, maar ook aan ondersteuning bij taal- of computerles, het verzorgen van bedreigde dieren, of het tijdelijk ondersteunen van crècheleidsters. Alle partijen die met ons samenwerken, zijn kleine, lokale ontwikkelingsorganisaties. Zij zijn direct gebaat bij de extra handen die u biedt. En bij de financiële steun, want met het meegebrachte donatiegeld worden ter plekke de benodigde materialen aangeschaft. U zult getuige zijn van een enorm saamhorigheidsgevoel dat ontstaat door het samen werken en samen leven.

Commundo organiseert de voorbereidende training, het programma, vervoer en verblijf en begeleiding van de groep.

MVO reizen zijn eerder beleefd met bedrijfsteams van Procore en Schouten Bouw (beiden Uganda).

Ondernemersreis

Kop in de Wind zeilreis 21-25 september 2017

Actief stilstaan, afstand nemen, je verlangen duidelijk maken, keuzes maken. Als ondernemer kan je alleen groeien als je regelmatig aandacht besteedt aan je persoonlijke ontwikkeling. In de hectiek van alledag is daar weinig ruimte voor en het komt er dan ook zelden of nooit van. Alleen lukt het je niet! Zeg ja tegen jezelf en je bedrijf en investeer in support van de juiste mensen.   De Kop in de Wind Ondernemersreis is een speciale zeilreis voor ondernemers waarbij je actief stilstaat bij hoe je jouw bedrijf naar een hoger plan krijgt. Samen met ondernemers die ook willen investeren in het maken van de juiste keuzes en elkaar willen helpen bij het vergroten van hun omzet en dus impact. We gebruiken stilte, verschillende soorten meditatie en de activiteiten van het zeilen om je te helpen zicht op jezelf te krijgen. Kop in de Wind is uitdaging, bezinning, (zelf)confrontatie, support. Belangrijke waarden zijn: menselijke maat, kleinschalig, respect, veilig, eerlijk, vertrouwen, humor.

Lees hier meer over de Ondernemersreis>> of
download de beschrijving>>