Je bevindt je hier:
Voorbereiding: Voorbereidingsbijeenkomst

Het voortraject: wat past bij jou?

Je denkt aan vrijwilligerswerk maar wat en met wie? Er zijn zoveel organisaties en projecten.
Neem gerust contact met ons op of vul het kennismakingsformulier in.
Wij zijn benieuwd naar jouw reiservaring en levenservaring, jouw drijfveren, hoe lang wil je gaan?, naar welk land, wat wil je betekenen?, hoe is je talenkennis?

Wij adviseren je graag met onze jarenlange ervaring en kennis van de projecten. En als we het niet weten dan leggen we de vraag neer bij onze landencoodinatoren.
Omdat we het leuk en belangrijk vinden dat er een klik is nodigen we je graag uit hier bij ons aan de "keukentafel" in Amersfoort.

Samen komen we er altijd uit.

Het intakegesprek is verplicht omdat wij zowel voor jou als voor onze partners de beste match willen maken. En dat lukt nu eenmaal beter nadat we elkaar in de ogen gekeken hebben.
Soms vindt er daarna nog een of meerdere gesprekken plaats en er is altijd veel e-mail verkeer. In een enkel geval is er ook nog een intake door de (vertegenwoordiger) van de lokale partner per skype of ife zoals bv bij Guatemala, Cambodia of Sri Lanka ouderenprojec.

Het is natuurlijk ook jouw verantwoordelijkheid om je zo goed mogelijk voor te bereiden door je in te lezen en bv de taal te leren. Lees hier een aantal leuke reisverhalen van vrijwilligers uit 2016 om je te inspireren en informeren.

Het kan ook interessant zijn om contact te hebben met een oud-vrijwilliger voordat je besluit om te boeken of voor je vertrek. Wij proberen je desgevraagd te verbinden aan een vrijwilliger met ervaring. Besef wel dat het altijd een persoonlijke reis blijft.

Je besluit om te boeken...

Na boeking ontvang je van ons een informatiepakket. Hierin staat informatie over het land, de cultuur, het project en enkele praktische zaken. Ook zullen we regelmatig contact hebben per telefoon en email om jouw wensen zo goed mogelijk in te willigen en al je vragen te beantwoorden.
Natuurlijk kan je ook altijd langs komen op ons kantoor. Bel wel even van tevoren om een afspraak te maken. Wij kunnen dan toelichting geven op vragen en je helpen zo goed mogelijk voorbereid aan je vrijwilligerswerk te beginnen.
Natuurlijk stemmen wij ook jouw vlucht, verblijf, verzekering en eventuele excursies of taallessen met jou af.

Wij vinden het ook leuk om je te helpen met fondsenwervende activiteiten dus deel al je ideeen met ons.

Als je dan eenmaal zover bent dan vinden we het heel leuk en belangrijk om jou te volgen op je weblog. Je kan er hier een gratis aanmaken. Of geef ons het adres door zodat wij je kunnen volgen.

Aankomst in het land: de landencoordinator van Commundo

Als je uit het vliegtuig stapt is er iemand met een bordje met jouw naam erop om je weg te brengen naar jouw verblijf, het gastgezin of vrijwilligershuis. Lekker veilig en een prettige start.

En dan bij aankomst in het land is er jouw landencoordinator van Commundo die je wegwijs maakt, jouw steun en toeverlaat is voor al jouw vragen en waarmee je vaak fijn, in het Nederlands, zaken die je tegenkomt kan delen. Ook organiseert de landencoordinator vaak excursies en uitstapjes voor de vrijwilligers.
Een landencoordinator kent het land en de cultuur waar je verblijft erg goed maar kent ook de Nederlandse cultuur. Hij of zij helpt je op weg met de verschillen en introduceert je bij jouw project. Veilig, vertrouwd en gezellig dus!
Maak hier alvast kort kennis met onze coordinatoren.

Begeleiding voor stage

Voor stages bieden wij goede en ervaren begeleiding aan op HBO nivo. Inhoudelijk zal je begeleid worden door iemand van het project. Voor jouw wel en wee zal je begeleid worden door de landencoodinator.
Deze structuur zorgt ervoor dat jouw stage aan de eisen van jouw opleiding voldoet en dat je zinvol bezig bent op jouw project.
Natuurlijk is het daarnaast jouw eigen verantwoordelijkheid om jouw taken en opdracht in de gaten te houden.