Je bevindt je hier:
Kenia: Kenia: Gezondheid

Gezond op reis

Benodigde vaccinaties voor Kenia

De gele koorts vaccinatie is aanbevolen voor Kenia, maar zelfs verplicht als je komt uit een hoogrisicoland voor gele koorts. Verder wordt aangeraden vaccinaties te nemen tegen DTP en Hepatitis A&B. Bij een verblijf langer dan 3 maanden wordt ook vaccinatie tegen buiktyfus geadviseerd. Ook zijn soms malaria tabletten nodig, afhankelijk van medische achtergrond, de duur en locatie van je verblijf.
Voor meer inlichtingen over benodigde vaccinaties, dien je contact op te nemen met de plaatselijke GGD (ca. 8 tot 6 weken voor vertrek). Mocht je erg druk zijn, dan biedt wellicht thuisvaccinatie een uitkomst. Je hoeft dan niet naar een GGD toe, maar de arts of verpleegkundige komt bij je thuis. Aanmelden kan via deze link.

Eten en drinken

Het kraanwater in Kenia is niet drinkbaar. Je kunt overal mineraalwater in flessen kopen. Pas tevens op met fruitdrankjes en salades die je krijgt voorgeschoteld, want deze worden vaak met kraanwater bereid. Informeer ook even of de ijsklontjes wel van mineraalwater zijn. Eet geen rauw, ongekookt of gedeeltelijk gekookt voedsel of groenten, (salades), en ongeschild fruit. Je kunt in Kenia zowel lokale als westerse gerechten eten. Het lokale voedsel is lekker, zeer goedkoop en zeker het proberen waard.