Je bevindt je hier:
Vrijwilligerswerk: Kenia: Vrijwilligerswerk voor professionals

Met je kennis en talent aan de slag

Hoe werkt het ?

Vrijwilligerswerk waarbij je meewerkt op basis van je professie en je talent, heeft bij Commundo een andere aanpak.
Hier is het nodig dat we elkaar goed leren kennen om te bekijken op welke plaats jij het beste ingezet kan worden.
Het begint dus altijd met een intakegesprek tussen jou en mij (Yolande van Wijk) waarin we praten over jouw dromen en drijfveren. Wat jij verwacht van vrijwilligerswerk. Waarom je uberhaupt vrijwilligerswerk wil doen. Wat je ervaring is. Maar ook over wie jij bent. Wat je drijft, wat je inzichten en waardes zijn, waar sta je nu, wat wil je leren?
In dit gesprek leren we elkaar beter kennen.
Samen gaan we op zoek naar wat het beste bij jou past. Ik vind dat leuk om te doen en breng ook ervaring in.

Vervolgens leg ik contact met Marnix om met hem te bekijken welke "functie" " rol" bij jou past.

Als jij dit ook vindt " kloppen" dan vraag ik je om je in te schrijven.

Daarna komen we weer bij elkaar en dan gaan we ook dieper in op praktische zaken en help ik je met de voorbereiding.

Wat voor soort functies ?

Er is een grote varieteit aan mogelijkheden, van HR tot ICT. Schroom niet om je wensen door te geven. Het zou zelfs kunnen dat een ander project in een ander land toch beter bij je past.

Praktisch

In Kenia is Engels de voertaal naast het Kiswahili. Op school wordt Engels gesproken en in het Engels les gegeven. Boeken, kranten, nieuws, etc. zijn allemaal in het Engels.

Voor vrijwilligers is er een apart vrijwilligershuis op het terrein. Dit bestaat uit vier slaapkamers,drie met 1 bed en een met 2 bedden, een aparte douche, een apart toilet en een zit/eetkamer met open keuken.
Er is ook een schoonmaakster beschikbaar. Houd er rekening mee dat water en elektriciteit in Kenia niet zo vanzelfsprekend zijn als in Nederland. Het kan zijn dat we een paar dagen zonder water zitten of elektriciteit.

Je komt te werken op de compound. De compound beslaat zo’n 7 acres. Het woongedeelte van de compound is ommuurd. In het woongedeelte bevinden zich de gebouwen en de honden. Het is goed te weten dat de honden ’s
nachts los worden gelaten voor de beveiliging.
Gebouwen: 7 kinderhuizen, een vrijwilligershuis, stafwoningen, kantoor en een klaslokaal.
Dieren: op dit moment zijn er koeien, herdershonden en een visvijver. Wellicht dat dit in de toekomst verder uitgebreid zal worden.
Buiten de ommuurde compound is er een omheind stuk met gaas en prikkeldraad. Op dit stuk staan 8 kassen waar groenten en fruit wordt verbouwd. Het verbouwen van groenten en fruit is een van de inkomstengenerende projecten. Naast eigen gebruik, wordt er met name verkocht aan de locale (super-)markten. Ook de dieren maken deel uit van de inkomstengenerende projecten.