Je bevindt je hier:
India: India: Reisdocumenten

Reisdocumenten voor India

Je hebt voor India een visum nodig, welke je zelf moet regelen. Het toeristenvisum voor India is een jaar geldig, je kunt het dus al aanvragen voordat je de precieze reisdatums hebt vastgelegd. Met het toeristenvisum mag je 90 dagen aan één stuk in India blijven. Als je India verlaat mag je later (binnen de geldigheidstermijn van 365 dagen) zo vaak opnieuw naar India reizen met hetzelfde visum als je wilt. Het visum wordt als PDF toegestuurd, je moet het uitprinten en bij je hebben tijdens de reis. Vroeger werden alle visums voor India op het consulaat in het paspoort aangebracht, maar dat is tegenwoordig dus niet meer nodig. 
 
In het informatiepakket dat je van ons ontvangt, staat ook meer informatie over het aanvragen van je visum.

Hoe kan je het visum voor India aanvragen?

De makkelijkste manier om het e-visum India aan te vragen is dan ook door gebruik te maken van de visumdienst van VisumBuitenland.nl. Dat is namelijk een geheel Nederlandstalige aanvraagsite, waar het formulier wel duidelijk is opgesteld. Ook wordt je aanvraag handmatig gecontroleerd op veelgemaakte fouten als je hem via die site indient, en kun je eventuele vragen in het Nederlands stellen aan de klantenservice.
Het visum aanvragen kan volledig online. Je vult het online aanvraagformulier in, betaalt het visum, je uploadt een scan van je paspoort en een pasfoto en that’s it. Het visum India wordt binnen vier dagen toegekend. Het moeilijkste deel van het aanvragen is het invullen van het aanvraagformulier. De Indiase overheid heeft hiertoe een erg ingewikkelde website gemaakt, met onduidelijke vragenlijsten die moeten worden ingevuld.


Ga je naar India? Dan kun je hier eenvoudig je visum India aanvragen: >>