Je bevindt je hier:
Vrijwilligerswerk: India: Engelse les, computerlessen en praktijkonderwijs

Vrijwilligerswerk met lesgeven in India

Het project

In dit gedeelte van India hebben scholen weinig geld, veel te veel leerlingen en slecht management. Jij kunt als vrijwilliger een goed voorbeeld geven en families laten inzien hoe belangrijk onderwijs is voor hun kinderen. Zo is jouw inzet op school waardevol voor de kinderen en hun families.

Aan de slag!

Er zijn verschillende vormen van onderwijs waar vrijwilligers voor worden gevraagd. Zo kun je actief zijn in kinderopvang van migranten-families, waar kinderen door aandacht en creatieve spelletjes structuur in hun leven krijgen.
Ook zijn er mogelijkheden bij meisjesscholen en volwassenonderwijs. De schooluitval is hier hoog.
Gebrek aan organisaties en getrainde instructeurs leidt er toe dat mensen in de “slums” en platteland weinig kennis hebben van computers.
Er is grote vraag naar toegewijde assistent docenten, vooral voor computerles en lessen Engels. Je hoeft geen achtergrond als docent te hebben.

Wat wordt er van je verwacht?

We verwachten van jou dat je een goede kennis hebt van de Engelse taal. Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met kinderen, sociaal bent en minimaal één maand beschikbaar bent. Om in een andere cultuur te leven, moet je een open houding hebben ten aanzien van culturele verschillen. Tot slot heb je een flinke dosis doorzettingsvermogen en geduld nodig.

Het programma begint op maandag, dat betekent dat je op maandag wordt opgehaald van de luchthaven in Goa. De eerste week zijn er t/m donderdag introductiedagen, op vrijdag ga je naar het project.
De programma`s duren tot zondag, dan is er een transfer naar de luchthaven. Wil je op een andere dag aankomen of vertrekken, dan betaal je toeslagen.

Let op! Dit programma start eens per 2 weken op maandag!

Huisvesting

Je verblijft in een vrijwilligershuis in Colva in het zuiden van Goa, dichtbij Majorda Beach. Dit gedeelte van Goa is nog niet beïnvloed door toerisme en is nog zeer authentiek. Je verblijft op een 4-persoonskamer (tegen een meerprijs is een 2- of 1-persoonskamer mogelijk, mits beschikbaar).  Er is wifi, voor maaltijden wordt gezorgd en een contactpersoon van onze partner is aanwezig. Ook bestaat de mogelijkheid tot het boeken van excursies. Je zal op deze plek veel internationale vrijwilligers ontmoeten.

Meer weten?

In de linkerkolom vind je meer algemene informatie over India.
Je kunt ook het infosheet van dit project downloaden voor een snel overzicht van dit project.
Mocht je nog vragen hebben over de mogelijkheden bij dit project, neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens vind je in de rechterkolom.