Je bevindt je hier:
Vrijwilligerswerk: Peru: Help mee in een kliniek

Meehelpen in een kliniek in Peru

Het project

In 2011 opende de lokale gemeente in Huanchaquito de Health Office om meer aandacht te geven aan de volksgezondheid. Voorheen moesten bewoners lange afstanden afleggen voor medische diensten. De kliniek biedt verzorging aan zo`n 300 mensen en bestaat uit vier part-time medewerkers, gelet op het lage beschikbare budget. Dit maakt het voor hen moeilijk om gerichte medische zorg te bieden aan de lokale bevolking. De medewerkers omarmen dan ook toekomstige vrijwilligers en zijn ervan overtuigd dat zij een nuttige bijdrage leveren aan dit project.

Aan de slag!

Je gaat helpen in een kliniek in Huanchaguito. Hiernaast ga je lokale gemeenschappen en scholen bezoeken. Verder help je mee met het creŽren van bewustzijn door campagnes en workshops over bepaalde medische zaken te geven. Kernwaarden bij het project zijn bescherming en het bieden van goede gezondheid aan de lokale bevolking door menselijke waarden als respect en vertrouwen. Met de hulp van vrijwilligers kan het project meer patiŽnten bereiken. Ter plekke zul je je definitieve programma vaststellen, afhankelijk van jouw wensen en het aanbod ter plaatse. Het programma is flexibel en het is goed mogelijk om het lesgeven te combineren met bijvoorbeeld een cursus Spaans of met andere vrijwilligerstaken.

Wat wordt er van jou verwacht?

Voor dit project moet je goed Spaans (gevorderd) kunnen spreken, aangezien je nauw samenwerkt met de lokale bevolking. Je bent minimaal twee maanden beschikbaar en 22 jaar oud. Ook moet je een certificaat hebben dat aantoont dat jij een medische opleiding hebt gevolgd. Dit kun je uitleggen in een CV en motivatiebrief. Wees bovendien flexibel en open-minded. Ten slotte verwachten wij dat je als vrijwilliger respect toont voor de lokale cultuur en mensen. Het is zeer aan te bevelen om basis Spaans te beheersen. Je kunt ook ter plekke Spaanse lessen nemen.

Huisvesting

Je verblijft bij een gastgezin of vrijwilligershuis. In het gastgezin heb je een eigen kamer. Je eet niet mee met het gastgezin, maar je maakt gebruik van de keuken voor je eigen maaltijden. Verdere voorzieningen verschillen per gastgezin. In het vrijwilligershuis zijn er 1 en 2 persoonskamers. De overige voorzieningen deel je. Er zijn badkamers, een keuken, een woonkamer, een tuin, een surfplankberging, een wasruimte, fietsen en draadloos internet. Je verzorgt je eigen eten.

Meer weten?

Onder de andere tabjes bovenaan vind je meer informatie over dit project en in de linkerkolom vind je meer algemene informatie over Peru. Je kunt aan de rechterkant het infosheet downloaden voor een overzicht van dit project. Mocht je nog vragen hebben over de mogelijkheden bij dit project, neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens vind je in de rechterkolom.