Je bevindt je hier:
Vrijwilligerswerk: Thailand: Geef (Engelse) les op een dorpsschool

Het project

Tung Tak Government School is een basisschool op het Thaise platteland in de provincie Phang Nga, dichtbij het stadje Kuraburi. Je asisteert de docenten met de lessen; de Engelse taal is een grote uitdaging. Zowel de docenten als de leerlingen zijn nieuwsgierig naar je, nieuwe ideeën ten aanzien van lessen en sport- en spelaktiviteiten. Primair doel met de docenten en leerlingen Engels te praten. Het beheersen van de Engelse taal is belangrijk willen deze kinderen later een baan kunnen vinden in bijvoorbeeld het toerisme. 

Aan de slag!

De school ( Tung Tak Government School) ligt op 6 kilometer van Kuraburi, gelegen in een prachtige natuur. De studenten zijn leergierig en zeer creatief in communicatie ondanks de taalbarrière. Met enige voorbereiding, geduld en samenwerking met de docent Engels, lukt het om effectief en interactief les te geven.  Langzaam maar zeker leer je de studenten kennen en doe je volop mee met activiteiten zoals, voetbal, zingen en dansen. Er zijn ongeveer 130 leerlingen (6-13 jaar).  
De werkweek is van maandag t/m vrijdag en de lesdag duurt van 08.00 uur tot 15.00 uur. Het primaire doel is Engels praten met de kinderen en verder zorgen dat de kinderen met jou plezier beleven. Per klas zijn ongeveer 15 tot 20 kinderen. Samen werken met de docent is belangrijk, ideeën en ervaringen uitwisselen, probeer een team te vormen, wees creatief in verband met beperkte middelen.

Tijdens schoolvakanties worden er geen vrijwilligers ontvangen. Deze periodes zijn van april tot half mei, half september t/m oktober én vanaf kerst t/m eerste week januari.

Wat wordt er van jou verwacht?

We verwachten dat je je flexibel opstelt en creatief om kunt gaan met de middelen die er beschikbaar zijn. Je moet een open instelling hebben, pro-actief en geduldig zijn. Sta open voor nieuwe ideeën en respecteer de culturele gebruiken. We verwachten ook dat je bereid bent een paar woordjes Thai te leren om zo met de kinderen te kunnen communiceren. Buiten de schooluren kun je nog lessen voorbereiden. We verwachten dat je goede kennis hebt van de Engelse taal, positieve energie en de kracht hebt om de kinderen zelfvertrouwen te geven.

Huisvesting

Je verblijft in een sobere accommodatie dichtbij school (de weg oversteken). Er zijn weinig voorzieningen, het is eenvoudig maar schoon. Je slaapt op een matras op de grond, er is een westers toilet en een douche. Ontbijt en lunch krijg je op school, voor het avondeten zijn er vele restaurantjes in de omgeving.

Meer weten?

In de linkerkolom vind je meer algemene informatie over Thailand. In de rechterkolom kan je het betreffende infosheets downloaden.
Mocht je nog vragen hebben over de mogelijkheden bij dit project, neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens vind je in de rechterkolom.