Je bevindt je hier:
Vrijwilligerswerk: Thailand: Verzorg olifanten!

Vrijwilligerswerk met olifanten in Thailand

Het project

Je kan als vrijwilliger maximaal twee weken bij het olifanten opvangcentrum in het noorden Thailand (60 km van Chiang Mai) werken. Het opvangcentrum is opgericht in 1990  door Lek Chailert om mishandelde en overwerkte olifanten op te vangen.

Aan de slag!

Als vrijwilliger lever je een bijdrage aan de verzorging van de olifanten en andere dieren (koeien, katten en honden). Je helpt met eten klaar maken voor de olifanten, het eten kopen en bereiden, poep scheppen en de olifanten wassen in de rivier.
Je helpt mee met het onderhoud van het park. Bijvoorbeeld het schoonmaken van de olifantennachtverblijven, of het bouwen van een omheining en het planten van bomen.
Je leert veel over het leven van de Thaise olifant en je verblijft twee weken op het park in de prachtige natuur.

Op de dag van aankomst (maandag) krijg je een uitgebreide introductie, waarbij uitleg wordt gegeven over de verzorging van de olifanten, over de werkwijze en planning van het vrijwilligerswerk. Elke dag worden de taken verdeeld. Natuurlijk is het zo dat je meer kan betekenen als je je actief opstelt.
Je kan denken aan het helpen voeden (schoonmaken en bereiden en voeren) en verzorgen (wassen) van olifanten, onderhoudswerk, verzorging van de honden op het park.
Ook leer je natuurlijk erg veel over het gedrag en de verzorging van olifanten en ga je begrijpen waarom het werk van het project zo belangrijk is.

Na aankomst op zondag in Chiang Mai, word je op maandag opgehaald en begin je je werkweek op het park. Iedere zondag worden vrijwilligers teruggebracht naar Chiang Mai.

Huisvesting

Je verblijft midden in de " jungle" tussen de olifanten in de rustieke, van natuurmaterialen gebouwde vrijwilligersaccomodatie. Je deelt je verblijf met meerdere vrijwilligers (max 3). Je slaapt op een goed matras met muskietennet. Toilet en douche (warm en koud water) deel je met de andere vrijwilligers.
Het is wel even wennen aan de geluiden van de natuur :)
Elke dag wordt er heerlijk voor je gekookt. Je kan kiezen uit heel veel lekkere gerechten (vegetarisch en niet vegetarisch). Als je jouw dieetwensen doorgeeft dan wordt daar natuurlijk rekening mee gehouden.
Er is internet en je kan drankjes kopen.

Meer weten?

Onder de andere tabjes bovenaan vind je meer informatie over dit project en in de linkerkolom vind je meer algemene informatie over Thailand. Je kunt in de rechterkolom de infosheet downloaden voor een overzicht van dit project.
Mocht je nog vragen hebben over de mogelijkheden bij dit project, neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens vind je in de rechterkolom.