Je bevindt je hier:
Vrijwilligerswerk: Thailand: Help mee lesgeven

Vrijwilligerswerk met lesgeven in Thailand

Het project

Onze partner steunt kleinschalige projecten in Thailand die gericht zijn op verbetering voor de lange termijn. De organisatie werkt samen met verschillende scholen, waar vrijwilligers kunnen helpen met Engelse lessen en ondersteuning van de leraren. Deze scholen zijn opgericht voor kwetsbare jongeren. Er is bijvoorbeeld een school voor Birmese vluchtelingen, deze kinderen worden achtergesteld in de maatschappij.
De nadruk ligt op zelfstandig lesgeven, Engelse les (vooral de uitspraak), maar ook speloefeningen om het zelfvertrouwen te vergroten.

Aan de slag!

Je kunt op heel veel verschillende manieren je steentje bijdragen in dit project. Je kunt de kinderen lesgeven (Engelse les, rekenen, sociale vaardigheden), je kan met ze knutselen, ze computerles geven en leren schrijven. Door deze activiteiten raken ze vertrouwd met buitenlanders en de Engelse taal. Ook voor de Thaise kinderen is de Engelse taal van belang voor de toekomst, want het toerisme biedt veel werkgelegenheid in de regio.
Naast Engels kun je bijvoorbeeld ook helpen met aardrijkskunde of muziekles geven.
Je werkt van maandag tot vrijdag van acht uur ’s ochtends tot drie uur ’s middags. Buiten de schooluren zul je nog lessen voorbereiden. De kinderen zijn 3 tot 13 jaar oud. Het aantal kinderen van de klassen verschillen per school, reken op volle klassen!
Bij dit project zul je aan een school worden gekoppeld die het beste aansluit bij jouw wensen en vaardigheden. Laat ons weten waar je belangstelling ligt en wij zorgen voor een match met het project.

Tijdens schoolvakanties worden er geen vrijwilligers ontvangen. Deze periodes zijn van april tot half mei, half september t/m oktober én vanaf kerst t/m eerste week januari.

Wat wordt er van jou verwacht?

We verwachten dat je je flexibel opstelt en creatief om kunt gaan met de middelen die er beschikbaar zijn. Je moet een open instelling hebben, pro-actief en geduldig zijn. Sta open voor nieuwe ideeën en respecteer de culturele gebruiken. We verwachten ook dat je bereid bent een paar woordjes Thai te leren om zo met de kinderen te kunnen communiceren. We verwachten dat je goede kennis hebt van de Engelse taal en de kracht hebt om de kinderen zelfvertrouwen te geven.

Huisvesting

Je zult in Kuraburi verblijven, zo’n twee en een half uur van Phuket. Kuraburi is niet toeristisch en zo krijg je een goed beeld van het Thaise leven. Je verblijft in een gemeubileerde kamer in Kuraburi. De lunch krijg je op school, ontbijt en avondeten is niet inbegrepen. Er zijn veel restaurantjes en een markt waar je terecht kan voor heerlijk eten.
Je gaat of met de bus of met de fiets naar school.

Meer weten?

In de linkerkolom vind je meer algemene informatie over Thailand. Je kunt onder `downloads`  in de rechterkolom de infosheet downloaden voor een overzicht van dit project.
Mocht je nog vragen hebben over de mogelijkheden bij dit project, neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens vind je in de rechterkolom.