Je bevindt je hier:
Vrijwilligerswerk: Thailand: Werk in een kindertehuis

Ervaringen van Esmeh

Hoogtepunten van het werk:
-De band die ik met de kinderen heb opgebouwd was heel bijzonder in zo’n korte tijd. Vooral de jongere kinderen zijn erg enthousiast en staan open om je te leren kennen. Ik vond het heel bijzonder hoe zij in korte tijd zich op hun gemak bij je voelde en je als een zus zagen.
-Ik ben heel goed omgegaan met de andere vrijwilligers die er op dat moment ook in het tehuis waren. Het meisje met wie ik de kamer deelde werd een goede vriendin en we zijn samen na het tehuis nog even verder gereisd.

De mindere punten waren:

-De tijd met de kinderen was beperkt. Overdag zijn de kinderen op school en ’s avonds is er vrij weinig tijd voordat ze naar bed gaan om met hen tijd door te brengen. Dat vond ik wel erg jammer. In het weekend is er wel meer tijd.
-Het tehuis kwam niet om in het werk. Vaak kreeg ik kleine klusjes en was de staff zelf ook niet druk aan het werk de hele dag. Het is fijn als je ook genoeg te doen hebt om jezelf een beetje te vermaken op wat rustigere dagen.

Anita Wix

In mei 2016 besloot ik om een reis naar Thailand te boeken om daar een yoga retraite te doen. Tijdens mijn zoektocht kwam ik terecht op de site van Commundo Daar zag ik dat ze vrijwilligers zochten om in het weeshuis te werken en ik wist direct;  ja dat is wat ik graag wil doen. De afgelopen twee jaar heb ik het roer in mijn leven behoorlijk omgegooid en ben me steeds meer bewust geworden van de werkelijke zin van het leven. Dit zou een mooie reis worden voor mij in meerdere opzichten.
Aangekomen op het vliegveld van Phuket werd ik hartelijk ontvangen door Baymond de coördinator voor de vrijwilligers en Kate de secretaresse en community coördinator. Bay spreekt goed Engels en zorgt voor de taak verdeling maar is ook de grote broer voor de kinderen en ze mogen hem allemaal heel graag . En een avontuur is het geworden. Wat was het wennen in het begin, de plaats, de broeierige hitte, de regen, het tijdsverschil , het niet spreken van de taal, het harde bed, de koude douche ja eigenlijk aan alles. Ik vroeg ook eerlijk gezegd heel even af of ik de goede keuze had gemaakt. Maar toen ik me thuis begon te voelen en accepteerde dat dit het moment was waarin ik leefde en het los kon laten ging het met de dag beter. Wat was het leuk om op de scholen in de omgeving Engelse les te geven, ik genoot ervan. En de yoga lessen die ik heb gegeven ( ik doe zelf 3 jaar yoga maar ben geen yoga docent) nadat ik voor alle kinderen yoga matjes had gekocht waren een hoogte punt van de dag. De kinderen vonden het prachtig. Het was leuk om de klusjes te doen zoals wassen, strijken, ramen schoonmaken en met Rose helpen in de keuken. Ik genoot enorm van het spelen met de kinderen, ze zijn zo lief en zorgen er echt voor dat je je thuis voelt. Ook ben ik onder de indruk dat ze voor deze lieve kinderen een waardevolle omgeving creëren, dat de kinderen een fijn, veilig en liefdevol huis hebben. Dat ze goed en gezond eten hebben en een dak boven hun hoofd, netjes op tijd naar school worden gebracht en opgehaald, hulp krijgen bij het maken van hun huiswerk en extra tijd, liefde een aandacht krijgen van de vrijwilligers die hier werken . Elke keer moeten ze toch maar weer wennen aan de nieuwe mensen die hier komen maar ook hierin zie je dat ze het gewend zijn want als je hier komt dan wordt je direct opgenomen. Ik vond het een geweldige ervaring het heeft mijn leven echt verrijkt en heb ze stuk voor stuk in mijn hart gesloten en ga daarom in februari weer terug. Ik kijk er enorm naar uit!!  

Lees meer over Anita en haar acties voor Thailand op  www.nubenjijaandebeurt.nl