Je bevindt je hier:
Vrijwilligerswerk: Thailand: Werk in een kindertehuis

Vrijwilligerswerk in een kindertehuis in Thailand

Het project

Onze partner steunt kleinschalige projecten in Thailand die gericht zijn op verbetering voor de lange termijn. Dit kleine kindertehuis zorgt voor zo’n vijfentwintig kinderen die niet meer bij hun eigen familie kunnen wonen. Dankzij het harde werk en de aandacht van vrijwilligers leven deze kinderen nu in een veilige omgeving waar ze alle ruimte hebben om op te groeien. Alle kinderen zijn in 2004 getroffen door de tsunami en hadden een nieuwe gezonde omgeving nodig om te wonen. Voor deze kinderen is het tehuis hun thuis en de vrijwilligers die er komen helpen zijn dan ook belangrijk voor ze.  

Aan de slag!

Je kunt op veel verschillende manieren je steentje bijdragen in dit project. De kinderen gaan van maandag t/m vrijdag van 07.00 uur tot 16.00 uur naar school. Overdag ligt de nadruk op ondersteuning van werkzaamheden in het rond het tehuis, bijvoorbeeld werken in de groentetuin, werken in de keuken (broden bakken) en andere activiteiten zoals strijken en schoonmaken.
Als de kinderen terug zijn van school, besteed je tijd aan hen. Extra aandacht, knutselen, spelletjes en sportactiviteiten. Omdat je verblijft binnen het tehuis, kun je ook avonden en weekenden samen met de kinderen doorbrengen. Eén dag in de week werk je mee in de locale basisschool.

Wat wordt er van jou verwacht?

Het programma is flexibel, maar er wordt van je verwacht dat je vijf dagen in de week je steentje bijdraagt. Je moet een open instelling hebben, pro-actief en geduldig zijn. Sta open voor nieuwe ideeën en respecteer de culturele gebruiken. We verwachten ook dat je bereid bent een paar woordjes Thais te leren om zo met de kinderen te kunnen communiceren.

Huisvesting

Je verblijft in een gemeubileerde kamer in het kindertehuis. Het tehuis bevindt zich in de provincie Phang Nga, ten noorden van Phuket (Takua Pa). De omgeving ligt niet in een toeristisch gebied, waardoor je het unieke Thaise leven ervaart. Je eet mee met de kinderen.

Meer weten?

In de linkerkolom vind je meer algemene informatie over Thailand. Je kunt in de rechterkolom de infosheet downloaden voor een overzicht van dit project.Mocht je nog vragen hebben over de mogelijkheden bij dit project, neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens vind je in de rechterkolom.